Op de huid gebakken zalm met salade van komkommer en avocado

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets met huid
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el gembersiroop
  • 5 el Reddy Premium olie
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 2 avocado’s
  • 150 g veldsla
  • 1 meergranen stokbrood
  • 1 limoen
  • 1/2 bosje Dille
  • 1/2 bosje Munt

Bereiding

Zalm:

  • Besprenkel de zalm met peper en zout.
  • Verwarm de koekenpan met een scheutje Reddy Premium olie.
  • Als de olie redelijk heet is, leg de zalmfilets met de huid kant naar beneden, in de pan.
  • Bak de zalm circa drie minuten op de huid kant. Bak hem daarna nog een minuut op de andere kant. Blus de zalm af met sap van een limoen.

Salade:

  • Voor de dressing, meng de witte wijnazijn samen met de gembersiroop en Reddy Premium zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de dille en munt fijn en meng deze door de salade. Voeg sap toe van limoen.
  • Pel en snijd de rode ui in ringen. Voeg deze toe aan de dressing.
  • Gebruik een kaasschaaf of dunschiller en trek lange slierten van de komkommer. Voeg deze toe aan de dressing.
  • Snijd de avocado over de lengte rond. Draai de avocado en verwijder de pit. Lepel de avocado uit en snijd hem in plakken.
  • Voeg de avocado toe aan de dressing en schep alles voorzichtig door elkaar.

Serveren:

Serveer de zalm met wat veldsla, de komkommersalade en wat versgebakken stokbrood.

Reddy Tip:

Reddy Premium olie is ideaal om heerlijke dressings mee te maken. De olie is gezond en neutraal van smaak. Zo proef je de frisse smaak van de dressing extra goed

Download de Reddy Buitenmarkt app

Vind verse ingrediënten bij jou in de buurt met de Buitenmarkt App.

› Meer informatie