Venkelsoep met amandelen

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 venkelknollen
  • 2 el Reddy Premium olie
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 tl venkelzaad
  • 50 g amandelmeel
  • 750 ml kippenbouillon
  • Sap van halve citroen
Gefrituurde amandelen:
  • 100 g amandelen
  • 300 ml Reddy Premium

Extra nodig:
Keukenpapier, staafmixer

Bereiding

  • Maak de venkel schoon en snijd in stukjes. Houd wat groen apart. Snijd de ui fijn en pers de knoflook met een knoflookpers.
  • Verhit 1 el Reddy Premium olie in de pan en bak de venkel, ui, knoflook en 1 tl venkelzaad op laag vuur in ±15 min. glazig.
  • Verhit intussen de olie voor de amandelen in een kleine pan op hoog vuur. Voeg de amandelen voorzichtig toe na 2 à 3 min. Ze moeten ruim onderstaan. Bak de amandelen in 3-5 min. lichtbruin. Neem uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak de helft grof.
  • Voeg de bouillon en het amandelmeel toe aan het venkelmengsel. Breng aan de kook en laat ±5 min. koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout, versgemalen peper en citroensap.

Serveren:

Verdeel de soep over 4 borden en garneer met het venkelgroen, de venkelzaadjes en de amandelen. Druppel voorzichtig wat extra Reddy olie erover en serveer direct.

Download de Reddy Buitenmarkt app

Vind verse ingrediënten bij jou in de buurt met de Buitenmarkt App.

› Meer informatie