Aardappeltortilla met paddenstoelen en oude kaas

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 grote aardappels
  • 100 g oude kaas
  • 1 citroen
  • 1/2 bosje peterselie
  • 8 eieren
  • 100 ml room
  • 1 ui
  • 300 g wilde paddenstoelen
  • 150 g rucola
  • 1 el mosterd
  • 1 el balsamicoazijn
  • Reddy Premium Olie
  • Reddy Wokken & Roerbakken

Bereiding

Aardappeltortilla:

  • Was de aardappels grondig en rasp ze daarna met een grove rasp.
  • Rasp de oude kaas. Rasp de schil van een citroen.
  • Mix in een grote kom de eieren samen met de room, de citroenrasp en de kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de peterselie fijn en mix deze door het eiermengsel. Voeg ook een klein scheutje Reddy Wokken & Roerbakken toe.
  • Snipper een ui. Borstel de paddenstoelen schoon en breek ze in stukken.
  • Verwarm een grote koekenpan met een scheutje Reddy Wokken & Roerbakken.
  • Fruit de ui in de koekenpan. Voeg dan de paddenstoelen toe en na een minuut de geraspte aardappel en bak deze samen met de ui voor circa 5 minuten.
  • Voeg dan het eiermengsel toe. Roer voorzichtig door de pan met een houten lepel.
  • Blijf roeren voor circa een minuut zodat je alle ingrediënten goed door het eiermengsel verdeelt en het eiermengsel langzaam begint te stollen. Als het begint te stollen laat het dan rustig bakken.
  • Draai het vuur laag en laat de tortilla bakken en stollen voor circa 10 a 15 minuten. Als de gehele tortilla gestold is, bedek dan de pan met een groot plat bord. Draai de pan om en laat de tortilla voorzichtig storten op het bord.

Salade:

  • Meng in een grote kom wat Reddy Premium olie samen met wat grove mosterd en een scheutje balsamico azijn. Voeg wat peper en zout toe. Meng de rucola door de dressing.

Serveren:

Snijd de tortilla in punten. Serveer een punt aardappeltortilla samen met wat rucolasalade.

Reddy Tip:

Reddy Wokken & Roerbakken is ook ideaal om eieren te bakken en eiergerechten klaar te maken. Het heeft een hele neutrale smaak en wordt goed heet. Doe ook een scheutje door het beslag van bijvoorbeeld een omelet of door deze tortilla. Zo blijft hij smeuïg en plakt hij minder snel aan de pan vast.