De perfecte biefstuk met Béarnaisesaus

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • Scheutje Reddy Bakken & Braden
  • 4 biefstukken
  • peper & zout
  • 4 takjes verse dragon
  • 2 el witte wijn azijn
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 sjalotje
  • 250 gram boter
  • 2 eidooiers
  • sap van een halve citroen
  • 2 el water

Extra nodig:
(Vlees)tang en keukenmachine

Bereiding

Voor de biefstuk

  • Laat de biefstuk eerst op kamertemperatuur komen.
  • Wrijf de biefstuk in met peper.
  • Laat een pan met een dikke bodem warm worden op een hoge stand en doe hier een flinke scheut Reddy Bakken & Braden olie in.
  • Bak beide kanten 2 minuten voor een rosé biefstuk. Zorg dat je de biefstuk in beweging houdt.
  • Gebruik een vleestang in plaats van een vork. Om te kijken of de biefstuk goed gebakken is kun je erop drukken met een spatel of lepel. Als de biefstuk nog goed in te drukken is, is hij nog rood van binnen. Gaat dit iets moeilijker dan is de biefstuk rosé gebakken.
  • Haal de biefstuk uit de pan en bestrooi hem nu pas met zout.
  • Laat de biefstuk 2 minuten rusten voordat je hem opdient.

Voor de béarnaise saus

  • Hak de dragon blaadjes en takjes fijn. Houd dit apart van elkaar. Meng de azijn, het water, de dragon, peperkorrels en sjalotsnippers in een steelpan. Laat op laag vuur in 5 - 10 minuten tot de helft inkoken.
  • Zeef de vloeistof boven een andere steelpan.
  • Smelt de boter, zonder het te verkleuren.
  • Klop in 1 minuut de eidooiers los in de blender. Voeg terwijl de machine draait langzaam het ingekookte vocht toe. Giet vervolgens in een dun straaltje de gesmolten boter erbij.
  • Breng als laatst op smaak met citroensap, zout en peper.

Serveren:

Serveer de biefstuk in gesneden plakjes op een mooi bord met een rijkelijke hoeveelheid béarnaise saus.

Reddy Tip:

Zorg dat de olie heet genoeg is zodat het biefstuk mooi dichtgeschroeid wordt. De olie is heet genoeg als je belletjes ziet rondom de vleesstang of spatel ziet.