Boeren hamburger met gegrilde little gem en kruidenmayonaise

Ingrediƫnten (voor 4 burgers)

  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 2 + 1 el gerookte paprikapoeder
  • 2 kropjes little gem sla
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 2 augurken
  • 4 plakken oude kaas
  • 100 g ontbijtspek
  • 4 grote bruine bollen
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1/2 bosje dragon
  • 4 el mayonaise
  • 1 el honing

Bereiding

Boeren hamburger:

  • Meng het rundergehakt met een eitje, paneermeel, paprikapoeder en peper en zout. Vorm er mooie platte hamburgers van.
  • Snijd de littlegem sla in vieren.
  • Pel en snijd de ui in ringen.
  • Snijd de tomaat in dikke plakken.
  • Snijd de augurk in lange plakken.
  • Snijd met een kaasrasp lange plakken oude kaas.
  • Verhit een koekenpan met een klein beetje olie. Bak het spek krokant aan beide kanten. Laat het spek uitlekken op keukenpapier. Bak ook de little gem in dezelfde olie kort mee aan beide kanten.
  • Bak de burgers mooi goudbruin aan beide kanten. Bak ze circa drie minuten aan iedere kan, eerst op hoog vuur en daarna wat lager. Draai de burgers na ze aan beide kanten te hebben aangebakken af en toe nog eens om. Leg er de laatste minuut de plak kaas op en laat deze langzaam smelten.
  • Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort mee in de pan.
  • Hak ondertussen de kruiden fijn. Meng de kruiden samen met drie eetlepels mayonaise, wat paprikapoeder, een eetlepel honing, een beetje vocht van de augurken en een beetje peper en zout door elkaar.

Begin voor de opmaak van de burger met de onderkant van het broodje. Doe er een dikke klodder saus op. Druk de gegrilde little gem wat uit elkaar en leg deze op het broodje. Leg de burger er bovenop. Leg er daarna de ui en tomaat bovenop samen met de plakken augurk. Daarbovenop nog wat saus en dan de stukken krokant spek. Afmaken met de bovenkant van het broodje. Prikker door de burger.

Serveren:

Voeg eventueel nog wat extra gegrilde little gem aan de zijkant erbij, om het geheel af te maken.