Snelle opgerolde cake met rood fruit

Ingrediƫnten (voor 10 personen)

  • 4 eieren
  • 135 gram suiker
  • 160 gram bloem
  • 20 ml Reddy Premium olie
  • 200 ml stevige kwark
  • 50 gram poedersuiker
  • 200 gram rood fruit

Extra nodig:
Bakpapier en bakplaat

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden celsius.
  • Splits de eieren en sla de eiwitten stijf met de suiker. Meng de bloem en een voor een de eidooiers erbij. Voeg als laatste de Reddy Premium olie toe.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en stort het beslag er op uit in een dunne laag. Bak 15 minuten.
  • Laat de cake iets afkoelen en leg er dan een schone theedoek op. Rol de cake op en laat verder afkoelen. Door dit te doen is de cake voor het vullen makkelijk af en op te rollen.
  • Houd 1 hand rood fruit achter. Verwarm de rest van het fruit in een steelpan tot een saus. Laat de saus afkoelen. Meng de kwark met poedersuiker en fruitsaus.
  • Rol de theedoek met de cake uit en besmeer met het kwarkmengsel. Houd wat achter voor de buitenkant.
  • Rol de cake losjes weer op en smeer in met de rest van het kwarkmengsel.

Serveren:

Garneer de cake met achtergehouden fruit en bestrooi de met wat poedersuiker, om het geheel af te maken.