Falafal van kidneybonen en kikkererwten met spinazie-peterseliesaus

Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik kikkererwten
  • 2+1 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2+1 ei
  • 150 g paneermeel
  • 1/2 el komijn
  • 1/2 el kerrie
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/2 bosje koriander
  • 200 g spinazie
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 50 g augurken
  • 4 wraps
  • extra groente voor in de wrap
  • 1 fles Reddy (omega) Frituurolie
  • Reddy Wokken & Roerbakken

Extra nodig:
Frituur, blender of staafmixer

Bereiding

Falafel:

  • Giet de kindeybonen en kikkererwten af.
  • Pel de knoflook en ui en snijd ze in grove stukken. Snijd ook de kruiden in grove stukken.
  • Mix in een staafmixbakje of een blender de kidneybonen, kikkererwten, ei, 2/3 van het paneermeel, knoflook, ui, de helft van de peterselie en de koriander, kerrie en komijn en een snufje peper en zout.
  • Vorm balletjes van het mengsel.
  • Maak twee bakjes, een met een losgeklopt ei en een met paneermeel.
  • Rol de balletjes door het ei en daarna door de paneermeel.
  • Laat de balletjes bij voorkeur even opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de frituur voor op 180 graden.
  • Bak de falafel voor circa 5 minuten goudbruin en krokant.

Spinazie-peterseliesaus:

  • Was de spinazie en laat goed uitlekken. Pel en snipper en knoflookteentje.
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje Reddy Wokken & Roerbakken. Roerbak de spinazie samen met de knoflook voor circa drie minuten tot hij geslonken is.
  • Doe de spinazie in de blender samen met het bosje peterselie en de augurken. Mix het geheel en voeg een scheutje Reddy Wokken & Roerbakken toe en de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout

Serveren:

Serveer de falafel in een wrap met wat verse spinazie, frisse groente en de spinazie-peterseliesaus.

Reddy Tip:

Reddy Wokken & Roerbakken kan ook heel goed koud gebruikt worden in een saus of dressing.