Gepocheerde kabeljauw met aardappelpuree en geroosterde worteltjes en sinaasappel

Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • 1 kg aardappelen kruimig
  • 100 ml melk
  • 25 g boter
  • 25 ml Reddy Premium olie
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 600 g bospeentjes
  • 2 sinaasappels
  • 500 g kabeljauwfilet (4 stukken)
  • 75 ml witte wijn

Bereiding

Aardappelpuree:

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Schil de aardappels en kook de aardappels circa 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Giet de aardappels af, doe ze terug in de pan en stoom ze nog enkele minuten droog.
  • Voeg de melk en klontje boter toe. Pureer de aardappels met een stamper tot een puree. Voeg dan scheutje voor scheutje de Reddy Premium olie toe.
  • Breng op smaak peper, zout en een snufje nootmuskaat.

Geroosterde worteltjes:

  • Verhit een grillpan.
  • Schraap de worteltjes en was ze daarna nog even schoon.
  • Smeer de worteltjes in met een beetje Reddy Premium olie.
  • Grill de worteltjes voor circa 6 minuten aan alle kanten.
  • Rasp de schil van de sinaasappels.
  • Besprenkel de wortels de laatste minuut met de schil van de sinaasappel. Pers de sinaasappel boven de wortels uit. Laat het sap inkoken terwijl je de pan in beweging houdt, tot het vocht verdampt is en de worteltjes mooi geglaceerd zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauw:

  • Verwarm een pan met water, zout en een scheutje witte wijn.
  • Breng het water tot net onder het kookpunt.
  • Laat de kabeljauw voorzichtig in het water zakken en zorg dat het water niet gaat koken.
  • Gaar de kabeljauw voor circa drie tot vijf minuten in het water. Tot de vis mooi wit van kleur is.
  • Haal de kabeljauw voorzichtig met een spatel uit het water. Leg hem op een bord en besprenkel met Reddy Premium olie, peper en zout.

Serveren:

Maak een bedje van de aardappelpuree. Plak de worteltjes vast op de aardappelpuree. Leg de kabeljauw er bovenop.

Reddy Tip:

Door de Reddy Premium olie gaat de aardappelpuree mooi glanzen en wordt hij extra fluweel van smaak. Door de vis na het pocheren nog een klein beetje met olie te besprenkelen gaat hij mooi glanzen en krijgt hij een sappige uitstraling.