Geroerbakte kippendijtjes met pinda, komkommer en boontjes

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 350 g kippendijen
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 duimdikke gember
  • 1/2 rode peper
  • 1 komkommer
  • 150 g sperziebonen
  • 75 g pinda's
  • Reddy Wokken & Roerbakken
  • 2 el honing
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el gembersiroop
  • 75 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 1/2 bosje koriander
  • Witte rijst of noodles om erbij te serveren

Bereiding

  • Omdat de bereiding snel gaat en op hoog vuur, is het belangrijk dat alles is voorgesneden en klaar gezet. Het roerbakken/wokken is namelijk binnen vijf minuten klaar en het is belangrijk dat je er bij blijft staan omdat je bakt op zeer hoge temperatuur.
  • Snijd de kip in gelijke blokjes van circa twee centimeter.
  • Pel en snijd de rode ui in ringen. Pel en pers twee knoflooktenen. Snijd een rode peper heel fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Marineer de kipblokjes met de gember, knoflook en rode pepers.
  • Snijd de komkommer over de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten door ze er uit te schrapen. Snijd de komkommer daarna in schuine partjes van circa een halve centimeter dik.
  • Dop de boontjes en snijd ze daarna doormidden zodat ze ongeveer de lengte hebben van een komkommerpartje.
  • Mix de pinda’s kort in een keukenmixer of staafmixbakje tot kruimel. Zonder machine; doe ze dan in een theedoek, vouw de theedoek dicht en plet ze met een deegroller of pan tot ze verkruimeld zijn.
  • Verwarm een wokpan op zeer hoog vuur. Laat de pan heet worden voor circa een minuut tot hij licht begint te walmen. Voeg dan scheutje Reddy Wokken en Roerbakken toe.
  • Voeg de kip toe samen met de uien. Zorg dat je alles goed in beweging houd en roerbak de kip en uien voor circa 1,5 minuut. Voeg dan de sperziebonen toe, roerbak voor circa 2,5 minuut. Daarna de komkommer en de pinda’s samen met de twee eetlepels honing en een eetlepel tomatenpuree. Laat kort meebakken voor circa dertig seconden. En blus af met een flinke scheut sojasaus, scheutje vissaus en gembersiroop... Nog even kort roerbakken (circa 2-3 minuten).

Serveren:

Doe de geroerbakte kippendijtjes in een kom en garneer met wat verse koriander. Serveer dit gerecht met wat witte rijst of noodles.