Geroerbakte wintergroente (met geitenkaas en geroosterde amandelen)

Ingrediƫnten

  • 3 winterpenen in verschillende kleuren
  • 2 pastinaken
  • 2 voorgekookte bieten
  • 150 g boerenkool
  • 100 g amandelen
  • 200 g geitenkaas zacht
  • 1/2 bosje kervel
  • 1/2 bosje salie
  • 1 el honing
  • 2 el balsamico azijn
  • Reddy Wokken & Roerbakken

Bereiding

Groente:

  • Schil de winterpenen en pastinaken. Trek met de dunschiller lange slierten van de penen. Snijd de pastinaak door de lengte in vieren en in dunne plakken. Scheur de boerenkool in stukken. Snijd de bieten in partjes. Verwarm een royale scheut Reddy Wokken & Roerbakken in een wok. Laat de olie goed heet worden.
  • Roerbak eerst de pastinaak. Voeg de slierten winterpeen en de boerenkool toe. Roerbak het geheel 5 minuten. Voeg de bietenpartjes toe. Roer niet teveel, want de bieten geven kleur af aan de andere groente. Bak wat kervel en wat salie. Voeg toe aan de groente, samen met een eetlepel honing en 2 eetlepels balsamicoazijn. Breng alles op smaak met peper en zout. Rooster de amandelen in een pan met een scheutje Reddy olie.

Serveren:

Serveer de groente op een bord, gebruik ook wat overgebleven vocht. Brokkel de geitenkaas over de groente. Maak het af met geroosterde amandelen.