Krokant kiprolletje met ham-kaasvulling en gewokte boontjes

Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • 4 kipfilets
  • 8 plakken rauwe ham
  • 8 plakken oude kaas
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • 400 g sperzieboontjes
  • 2 tenen knoflook
  • Reddy Bakken & Braden
  • Reddy Wokken & Roerbakken

Extra nodig: kleine prikkers, keukenpapier en plastic folie

Bereiding

Krokant kiprolletje:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Snijd de kipfilets horizontaal door midden zodat het 2 grote platte kipfilets worden. Leg de kipfilets tussen 2 plastic folie vellen op het aanrecht. Gebruik een koekenpan of deegroller. Sla voorzichtig op de kipfilets zodat ze wat platter worden.
  • Haal het bovenste plastic velletje eraf. Smeer de filets in met een scheutje Reddy Bakken & Braden en draai ze om. Smeer ook deze kant in met Reddy Bakken & Braden olie. Kruid de filets met wat peper en zout.
  • Leg op alle kipfilets een plak oude kaas en een plak rauwe ham. Rol de kipfilets op en steek er een prikkertje doorheen.
  • Kluts de eitjes los in een kom. Haal de rolletjes erdoorheen en besprenkel ze daarna met paneermeel.
  • Verhit een koekenpan met een goede scheut Reddy Bakken & Braden. Bak de kiprolletjes aan alle kanten goudbruin in de hete olie. Laat ze daarna kort uitlekken op wat keukenpapier en leg ze in een ovenschaal. Bak de kiprolletjes voor circa vijftien minuten tot ze gaar zijn en de kaas gesmolten is.

Gewokte Boontjes:

  • Pel en pers twee teentjes knoflook.
  • Dop de boontjes en snijd ze doormidden.
  • Verhit een wokpan met een scheutje Reddy Wokken & Roerbakken. Voeg de boontjes toe en wok ze voor circa vier minuten. Voeg de laatste minuut de knoflook toe en breng de boontjes op smaak met peper en zout.

Serveren:

Serveer de kiprolletjes door ze een keer schuin door midden te snijden. Zo kun je goed de binnenkant zien.

Reddy Tip:

Gebruik voor gepaneerde stukken vlees een ruime scheut olie en laat deze goed heet worden. Zo schroei je het vlees dicht samen met de broodkruimels. Als de olie niet heet genoeg is, zuigt het broodkruim zich juist vol met olie, maar als de olie heet is absorbeert het minder olie. Een stuk gezonder dus!