Gekruide lamsrollade met munt

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 3 el ras el hanout
  • E 2l Reddy Bakken & Braden olie
  • 1 lamsbout (±700 g), ontbeend
  • half bosje munt,
  • 8 gedroogde abrikozen, fijngesneden
  • 50 g walnoten
  • 100 ml sinaasappelsap
  • Couscoussalade munt, platte peterselie en granaatappelpitten

Extra nodig:
Keukentouw en aluminiumfolie

Bereiding

  • Verwarm de overn voor op 180 graden C.
  • Meng de ras el hanout met 2 el Reddy Bakken & Braden olie en zout. Wrijf de lamsbout in met het mengsel.
  • Snijd de munt blaadjes, en de abrikozen fijn. Hak de walnoten grof. Houd wat munt apart en verdeel de rest samen met de helft van de abrikozen en de walnoten over het vlees.
  • Rol op met de vulling naar de binnenkant en bind vast met keukentouw.
  • Verhit in een ovenbestendige pan met dikke bodem de rest van de Reddy Bakken & Braden olie en braad de rollade op hoog vuur rondom bruin.
  • Zet de pan in de oven en bak in ±45 min. rosé.
  • Neem uit de pan en laat om een warme plek ±10 min. afgedekt met aluminiumfolie rusten.
  • Zet intussen de pan op het vuur en roer de sappen en aanbaksels samen met het sinaasappelsap tot een saus.
  • Schep de rest van de abrikozen erdoor en verwarm het verder. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren:

Snijd het vlees in dikke plakken. Serveer met de saus en de couscoussalade met grof gehakte munt, platte peterselie en granaatappelpitten.