Oosterse biefstukspies met sesam en gember met mie

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 20 g gember
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 el sesamolie
  • 4 el Reddy bakken en braden
  • 400 g runderbiefstuk
  • 4 nestjes eiermie
  • 3+3 el sojasaus
  • 1 bosje lente ui
  • 200 g taugé
  • 1 bosje koriander
  • Reddy Bakken & Braden
  • Reddy Premium

Extra nodig:
satéprikkers

Bereiding

Biefstukspies:

  • Snijd de rode peper door midden. Verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Pel en pers de knoflookteentjes fijn.
  • Meng alle ingrediënten in een kom met de sesamolie en sojasaus, voeg een flinke scheut Reddy Bakken & Braden toe. Breng de marinade op smaak met wat zout.
  • Snijd de biefstuk in vierkante blokken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  • Marineer het vlees voor circa 30 minuten in de kom.
  • Week ondertussen de satéprikkers in water. Rijg ongeveer 6 stukjes aan iedere spies.

Verhit een grillpan of grote koekenpan op hoog vuur. Leg de spiesen in de pan als de pan goed heet is. Grill de spiesen aan alle kanten voor circa een minuut tot ze goudbruin zijn maar nog sappig en rosé van binnen.

Mie:

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Kook de nestjes mie tot ze zacht zijn voor circa 3 minuten.
  • Giet de mie af en spoel ze kort af met warm water.
  • Snijd ondertussen de lente ui en koriander fijn.
  • Verwarm een wokpan met een scheutje Reddy Premium.
  • Voeg de mie toe als de pan heet is. Voeg ook de sesampitjes, taugé, lente ui en koriander toe.
  • Wok het geheel voor circa twee minuten. Blus de mie af met een beetje sojasaus.

Meng alle ingrediënten door elkaar. Voeg sesampitjes toe, een de honing, sojasaus en een scheutje Reddy Premium olie. Laat de saus even trekken.

Serveren:

Serveer de mie in het midden van het bord. Leg de biefstukspies er bovenop en giet nog wat van de marinade over de spies. Maak het geheel af met nog wat blaadjes koriander.

Reddy Tip:

Voeg de olie toe aan de marinade en niet pas tijdens het bakken. De olie neemt namelijk de smaak aan van alle andere ingrediënten. Zo is de smaak van de marinade beter verdeeld over het vlees en bovendien intenser!