Pompoensoep met pompoenpittenpesto en crème fraiche

Ingrediënten

  • 150 g pompoenpitten
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 75 g basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 2 citroenen
  • 1 grote flespompoen
  • 1/2 bosje tijm
  • 1 ui
  • 25 g gember
  • 75 ml witte wijn
  • 1 el kerriepoeder
  • 100 g crème fraiche
  • 4 plakken toast
  • Reddy Premium olie

Extra nodig:
Staafmixer met bakje of blender

Bereiding

Poempoenpittenpesto:

  • Verwarm een pan met een scheutje Reddy Premium olie. Voeg de pompoenpitten toe aan de pan en rooster ze voor circa 5 minuten tot ze open gepoft zijn. Voeg een klein beetje zout toe.
  • Snijd de Parmezaanse kaas in grove stukken. Scheur de basilicum in grove stukken.
  • Plet en pel de knoflookteentjes.
  • Meng alle ingrediënten in de blender. Voeg een flinke scheut Reddy Premium olie toe tot de pesto mooi glad en lobbig is. Breng op smaak met peper en zout en een beetje sap van citroen.

Pompoensoep:

  • Snijd de flespompoen doormidden. Verwijder de pitten met een lepel.
  • Snijd een ui in ringen.
  • Besprenkel de pompoen met wat peper, zout, Reddy Premium olie, takjes tijm, de uienringen en wat kerriepoeder.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de pompoen voor circa dertig minuten in de oven.
  • Hol de pompoen uit met een lepel. Mix hem met de geroosterde uienringen in een blender samen met een flinke scheut water, de witte wijn, een eetlepel crème fraiche, een stukje gember, sap van een citroen en peper en zout.
  • Breng de soep aan de kook. Kook de soep nog circa 5 minuten, verdun de soep eventueel nog met wat water.

Serveren:

Serveer de soep in een diep bord met een lepel crème fraiche in het midden. Besprenkel de soep met wat pompoenpittenpesto. Serveer de soep met vers gebakken stokbrood of toast.

Reddy Tip:

Reddy Wokken & Roerbakken olie kan je ook gebruiken voor gegrilde groente of aardappels in de oven. Je besprenkelt de groente met een beetje olie. Mixt het goed door elkaar, zodat de olie goed verdeeld is, en bakt de groente lekker gaar en/of krokant in de oven! Lekker makkelijk!