Spinazie-pannenkoekjes met feta, walnoten en honing

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 g spinazie
  • 1 bosje munt
  • 400 ml melk
  • 275 g boekweit meel (eventueel te vervangen door normale bloem)
  • 3 eieren
  • 50 ml Reddy Premium olie
  • 75 g cherry tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 150 g feta kaas
  • 100 g walnoten
  • 2 el balsamico azijn
  • 3 el honing

Extra nodig:
Staafmixer met bakje of Blender

Bereiding

Spinazie-pannenkoekjes:

  • Was de spinazie zorgvuldig en laat goed uitlekken.
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje Reddy Premium olie. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat hem rustig slinken (laat een klein beetje spinazie over voor de salade). Giet de spinazie af en laat het overtollige vocht weglopen.
  • Doe de spinazie in een blender. Voeg daar de munt, bloem, eieren en melk aan toe. Mix alles goed door elkaar. Laat een klein beetje munt over voor de salade.
  • Terwijl het beslag mixt, giet voorzichtig de Reddy Premium olie bij het beslag.
  • Breng het beslag op smaak met peper en zout. Verdun het beslag eventueel nog met een scheutje melk.
  • Verwarm een kleine koekenpan met een scheutje Premium olie.
  • Bak dunne pannenkoekjes. Bak ze circa een minuut aan iedere kant. Leg ze daarna op een bord en bewaar ze eventueel in een voorverwarmde oven van 100 graden om ze warm te houden.

Feta salade:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Leg wat cherrytomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met een beetje Reddy Premium olie, wat peper en zout. Pof de cherrytomaatjes voor circa vijftien minuten.
  • Breek de feta in stukjes.
  • Snijd een rode ui in ringen.
  • Rooster de walnoten in een koekenpan met een scheutje Reddy Premium olie.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom.
  • Voeg hieraan wat overgebleven verse spinazie- en muntblaadjes toe.
  • Breng de salade op smaak met een scheutje balsamicoazijn, honing en een scheutje Reddy Premium olie.

Serveren:

Vul de pannenkoekjes met wat van de salade en rol ze dan voorzichtig op. Steek er een prikkertje in om de rolletjes opgerold te laten. Serveer eventueel nog wat extra salade ernaast. Besprenkel de pannenkoekjes met nog wat extra honing

Reddy Tip:

Gebruik in je beslag voor pannenkoeken of bijvoorbeeld wafels of oliebollen altijd een scheutje Reddy olie. Hierdoor wordt het beslag soepeler. De pannenkoek malser en bovendien blijft hij minder snel aan de pan vast plakken. Gebruik voor hartige pannenkoeken Reddy Premium en voor zoete pannenkoeken Reddy Zoete keuken.