Tips en Trucs

Met de oliën van Reddy kook je de lekkerste gerechten. Hierbij de tips en trucs hoe je het beste (zonnebloem)olie kan gebruiken en toepassen in de keuken.

  • Olie op temperatuur? Dat weet je door een klein stukje brood of ui in de pan met olie te gooien. Als dit snel verkleurt is de olie heet.
  • Een ander trucje is met een houten spatel. Wanneer je belletjes ziet ontstaan rondom de spatel betekent dit dat de olie op temperatuur is.
  • Olie verdunt wanneer het heet is. Het lijkt dan net water, zo dun. Zo kan je ook ziet of de olie op temperatuur is.
  • Voedingsmiddelen schroeien in hete olie snel dicht. Waardoor groenten- en vleessappen blijven behouden. Olie is daarom heel geschikt om te wokken, roerbakken en voor frituren.
  • Gebruik voor gepaneerde stukken vlees een ruime scheut olie en laat deze goed heet worden. Zo schroei je het vlees dicht samen met de broodkruimels. Als de olie niet heet genoeg is, zuigt het broodkruim zich juist vol met olie, maar als de olie heet is absorbeert het minder olie. Een stuk gezonder dus!
  • Voeg olie toe aan de marinade en niet pas tijdens het bakken. De olie neemt namelijk de smaak aan van alle andere ingrediënten. Zo is de smaak van de marinade beter verdeeld over het vlees en bovendien intenser!
  • Reddy Wokken & Roerbakken is ideaal om te gebruiken voor gegrilde groente of aardappels in de oven. Je besprenkelt de groente met een beetje olie. Mixt het goed door elkaar, zodat de olie goed verdeeld is, en bakt de groente lekker gaar en/of krokant in de oven! Lekker makkelijk!
  • Reddy Premium Zonnebloemolie kan ook heel goed koud gebruikt worden in een saus of dressing.
  • Reddy Tip: Reddy Premium olie neemt goed verschillende smaken op van ingrediënten. Laat de dipsaus daarom even trekken. Dan wordt hij extra sterk en extra lekker!
  • Doe ook een scheutje zonnebloemolie door bijvoorbeeld een beslag van bijvoorbeeld een omelet of door een tortilla. Zo blijft het lekker smeuïg en plakt hij minder snel aan de pan vast.
  • Met de neutrale smaak van Reddy Premium Zonnebloemolie kun je een heerlijke zelfgemaakte mayonaise maken. Zelfgemaakte mayonaise kun je heel goed een tijdje in de koelkast bewaren. Je kunt er elke smaak aan geven die je wilt. Bijvoorbeeld een cocktailsaus, maar ook knoflook- of kerriesaus.
  • Zonnebloemolie (bijvoorbeeld Reddy Premium olie) is ideaal om heerlijke dressings mee te maken. De olie is gezond en neutraal van smaak. Zo proef je de frisse smaak van de dressing extra goed.
  • Door de Reddy Premium olie gaat de aardappelpuree mooi glanzen en wordt hij extra fluweel van smaak.
  • Door de vis na het pocheren nog een klein beetje met olie te besprenkelen gaat hij mooi glanzen en krijgt hij een sappige uitstraling.
  • Reddy Premium is een hele goede plantaardige en gezonde vervanger voor boter in beslag. Het bevat namelijk veel meer gezonde onverzadigde vetzuren dan roomboter.
  • Het gebruik van zonnebloemolie voor zoete bereidingen is veel makkelijker. Je hebt niet dat geklieder met het mixen van harde boter.
  • Gebruik in je beslag voor pannenkoeken of bijvoorbeeld wafels of oliebollen altijd een scheutje Reddy olie. Hierdoor wordt het beslag soepeler. De pannenkoek malser en bovendien blijft hij minder snel aan de pan vast plakken. Gebruik voor hartige pannenkoeken Reddy Premium Zonnebloemolie.
  • Door Reddy Premium te gebruiken in plaats van boter blijft de cake lekker zacht als je hem koud bewaart. Olie blijft namelijk vloeibaar en boter wordt weer hard. Zo heb je een extra malse brownie.
  • Gebruikstabel voor boter of margarine te vervangen met Reddy Premium Zonnebloemolie:

    100 g margarine/roomboter = 90 ml Reddy Premium

    Margarine/roomboterReddy Premium
    100 g 90 ml
    150 g 135 ml
    200 g 180 ml
    250 g 225 ml
    Let op! Olie kan je niet gebruiken als vervanger voor margarine/roomboter bij deeg voor bijvoorbeeld het bakken van een appeltaart.