Brownie met fudge, amandel en pure chocolade en kokosijs

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 70 g witte chocolade
  • 200 g pure chocolade
  • 150 ml Reddy Premium olie
  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • 75 g suiker
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 70 g zwarte sesampoeder (toko) of amandelpoeder
  • 50 g pecannoten
  • 4 bollen kokosijs

Extra nodig:
Bakblik en bakpapier

Bereiding

Brownie:

  • Breng een pannetje met ruim water aan de kook. Plaats het dichte blikje gecondenseerde melk in het pannetje en laat het op laag vuur op staan voor circa 3 uur.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de witte chocolade in brokken.
  • Smelt ondertussen de pure chocolade au bain marie met de Reddy Premium olie.
  • Meng de eieren, eidooiers en suiker door elkaar en klop lichtjes luchtig maar niet helemaal schuimig. Giet voorzichtig het chocolademengsel erbij en spatel het rustig door elkaar.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel het rustig door het chocolademengsel.
  • Spatel ook het zwarte sesampoeder (alternatief: amandelpoeder) door het chocolademengsel. Voeg een snufje zout toe.
  • Bedek een plat bakblik met wat bakpapier. Giet het beslag in het blik.
  • Open het blikje gecondenseerde melk. Het is fudge geworden. Giet de fudge over het beslag. Verspreid het over het gehele beslag. Verdeel er ook de pecannoten en de witte chocolade over het beslag. Roer nu voorzichtig heen en weer zodat de ingrediënten er niet bovenop blijven liggen.
  • Bak de brownie voor circa 20 minuten. De baktijd is afhankelijk van je oven. Zorg dat hij nog wel een beetje zacht van binnen blijft. Dit voel je als je hem nog iets in kunt deuken.
  • Haal de brownie uit de oven en laat hem minstens 2 uur afkoelen. Zo wordt de structuur ook vaster.

Serveren:

Snijd vierkante stukken van de brownie. Serveer de brownie met een flinke bol kokosijs

Reddy Tip:

Door Reddy Premium te gebruiken in plaats van boter blijft de cake lekker zacht als je hem koud bewaart. Olie blijft namelijk vloeibaar en boter wordt weer hard. Zo heb je een extra malse brownie.