Bereiding
Falafel:
- Giet de kindeybonen en kikkererwten af.
- Pel de knoflook en ui en snijd ze in grove stukken. Snijd ook de kruiden in grove stukken.
- Mix in een staafmixbakje of een blender de kidneybonen, kikkererwten, ei, 2/3 van het paneermeel, knoflook, ui, de helft van de peterselie en de koriander, kerrie en komijn en een snufje peper en zout.
- Vorm balletjes van het mengsel.
- Maak twee bakjes, een met een losgeklopt ei en een met paneermeel.
- Rol de balletjes door het ei en daarna door de paneermeel.
- Laat de balletjes bij voorkeur even opstijven in de koelkast.
- Verwarm de frituur voor op 180 graden.
- Bak de falafel voor circa 5 minuten goudbruin en krokant.
Spinazie-peterseliesaus:
- Was de spinazie en laat goed uitlekken. Pel en snipper en knoflookteentje.
- Verwarm een koekenpan met een scheutje Reddy Wokken & Roerbakken. Roerbak de spinazie samen met de knoflook voor circa drie minuten tot hij geslonken is.
- Doe de spinazie in de blender samen met het bosje peterselie en de augurken. Mix het geheel en voeg een scheutje Reddy Wokken & Roerbakken toe en de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout

Serveren:
Serveer de falafel in een wrap met wat verse spinazie, frisse groente en de spinazie-peterseliesaus.
Reddy Tip:
Reddy Wokken & Roerbakken kan ook heel goed koud gebruikt worden in een saus of dressing.