Op de huid gebakken zalm met salade van komkommer en avocado

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets met huid
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el gembersiroop
  • 5 el Reddy Premium olie
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 2 avocado’s
  • 150 g veldsla
  • 1 meergranen stokbrood
  • 1 limoen
  • 1/2 bosje Dille
  • 1/2 bosje Munt

Bereiding

Zalm:

  • Besprenkel de zalm met peper en zout.
  • Verwarm de koekenpan met een scheutje Reddy Premium olie.
  • Als de olie redelijk heet is, leg de zalmfilets met de huid kant naar beneden, in de pan.
  • Bak de zalm circa drie minuten op de huid kant. Bak hem daarna nog een minuut op de andere kant. Blus de zalm af met sap van een limoen.

Salade:

  • Voor de dressing, meng de witte wijnazijn samen met de gembersiroop en Reddy Premium zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de dille en munt fijn en meng deze door de salade. Voeg sap toe van limoen.
  • Pel en snijd de rode ui in ringen. Voeg deze toe aan de dressing.
  • Gebruik een kaasschaaf of dunschiller en trek lange slierten van de komkommer. Voeg deze toe aan de dressing.
  • Snijd de avocado over de lengte rond. Draai de avocado en verwijder de pit. Lepel de avocado uit en snijd hem in plakken.
  • Voeg de avocado toe aan de dressing en schep alles voorzichtig door elkaar.

Serveren:

Serveer de zalm met wat veldsla, de komkommersalade en wat versgebakken stokbrood.

Reddy Tip:

Reddy Premium olie is ideaal om heerlijke dressings mee te maken. De olie is gezond en neutraal van smaak. Zo proef je de frisse smaak van de dressing extra goed