Gegrilde garnalen met spicy cocktailsaus

Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • 4 eieren
  • 1 el mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 300 ml Reddy Premium olie
  • 1 citroen
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 20 ml melk
  • 2 el chilisaus
  • 20 ml whiskey
  • 16 grote garnalen in de schil met kop
  • 1/2 el chili flakes
  • Reddy Wokken & Roerbakken

Bereiding

Spicy cocktailsaus:

  • Scheid de eidooiers van het eiwit. Doe de eidooiers in een grote kom.
  • Voeg de mosterd en de witte wijnazijn toe. Begin te kloppen en giet beetje voor beetje Reddy Premium olie erbij. Blijf kloppen tot er een dikke mayonaise ontstaat.
  • Breng de mayonaise op smaak met peper, zout en sap van een halve citroen.
  • Voeg een eetlepel tomatenpuree, paprikapoeder, een scheutje melk en twee eetlepels chilisaus toe. Voeg ook een scheutje whiskey toe. Meng alles goed door elkaar.

Gegrilde garnalen:

  • Dep de garnalen goed droog.
  • Kruid de garnalen met wat gedroogde chili flakes, rasp van citroen en peper en zout.
  • Besprenkel de garnalen met een scheutje Reddy Wokken & Roerbakken.
  • Verwarm de grillpan voor tot hij goed heet is.
  • Grill de garnalen aan beide kanten voor circa 3 minuten per kant.
  • Pers in de laatste minuut het sap van een halve citroen over de garnalen.

Serveren:

Serveer de garnalen in een kommetje of op een groot bord met prikkertjes erbij. Serveer de garnalen met wat salade en de heerlijke cocktailsaus

Reddy Tip:

Met de neutrale smaak van Reddy Premium Zonnebloemolie kun je een heerlijke zelfgemaakte mayonaise maken. Zelfgemaakte mayonaise kun je heel goed een tijdje in de koelkast bewaren. Je kunt er elke smaak aan geven die je wilt. Bijvoorbeeld een cocktailsaus, maar ook knoflook- of kerriesaus.