Bereiding
Voor de schnitzel
- Laat de kip op kamertemperatuur komen. Neem een snijplank en leg hier vershoudfolie overheen. Leg hier vervolgens de kip op en leg hierop weer een laagje vershoudfolie. Sla de kip plat met een vleeshamer/ deegroller/ steelpan.
- Laat de schnitzel vervolgens 15 minuten rusten.
- Bestrooi de schnitzel met peper en zout. En haal ze vervolgens eerst door de bloem en hierna door het ei en als laatste door de paneermeel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.
- Neem een pan met een dikke bodem en giet hier 2 -3 cm Reddy Bakken & Braden. Bak hier de schnitzel in 2 a 3 minuten, zodra de olie op temperatuur is.
- Laat ze uitlekken op een stukje keukenrol.
Voor de aardappelkroketjes
- Snijd de aardappelen in stukken, kook ze gaar in water met zout. Giet ze hierna af en laat ze even uitdampen.
- Stamp de aardappelen tot puree. Voeg de boter toe en meng dit goed door. Breng op smaak met peper en zout. Klop er op een laag vuur een heel ei en de eierdooier door.
- Strijk de puree uit op een platte schaal en laat 2 uur afkoelen.
- Vorm van de aardappelpuree kroketjes van 2cm bij 6cm. Haal deze vervolgens eerst door de bloem, dan door een losgeklopt ei en als laatst door de paneermeel.
- Frituur als laatst de kroketjes in Reddy Milde Geuren frituurolie en laat ze daarna uitlekken op keukenrol.
Voor de gewokte groente
- Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de champignons doormidden. Snijd de broccoli klein. Spoel de bieslook af en snijd vervolgens fijn.
- Verhit wat Reddy Wokken & Roerbakken in een wok. Bak eerst de ui 2 minuten, voeg hierna de broccoli toe en bak dit vervolgens voor 5 minuten.
- Voeg de champignons en de sojasaus toe en bak dit nog 3 minuten.
Serveren:
Serveer de schnitzel s eventueel met een stukje citroen en de aardappelkroketjes met wat mayonaise.
Reddy Tip:
Reddy heeft voor verschillende toepassingen: Reddy Bakken & Braden geeft de schnitzel extra smaak en Reddy Wokken & Roerbakken heeft een neutrale smaak en kan extra goed verhit worden.