Bereiding
Luchtige boerencake
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, dan heb je de minste kans op schiften. Verwarm de oven voor op 160°C.
- Zeef de bloem om klontjes te voorkomen. De bloem wordt mooi los, daardoor kun je straks alles gemakkelijk mengen.
- Meng Reddy Premium olie met zowel de kristal- als basterdsuiker. Roer het suikermengsel goed door.
- Doe de eieren in een andere schaal en klop ze goed los.
- Voeg in scheutjes het suikermengsel al kloppend aan het eimengsel toe. Zorg er voor dat alles goed vermengd is.
- Doe de bloem bij het mengsel en meng voorzichtig totdat de ingrediënten een geheel vormen.
- Voeg de yoghurt toe aan het beslag en roer goed door.
- Rasp de citroenschil boven het beslag en roer het geheel goed door.
- Vet het cakeblik in met Premium olie. Giet het beslag in het cakeblik. Strijk de bovenkant glad. Bak de cake in het midden van de oven in 60 minuten gaar.
Boeren bokkepootjescake
- Laat de cake afkoelen. Klop de slagroom met suiker stijf.
- Smeer de cake rondom in met de slagroom, en houd wat over voor de bovenkant.
- Breek de bokkenpootjes van elkaar en plak ze tegen de cake.
- Maak toefjes op de cake van de overgebleven slagroom.
Serveren:
Serveer de cake met een lint er omheen, zodat de cake goed bij elkaar wordt gehouden en er mooi uit ziet.
Reddy Tip:
Reddy Premium olie kan je gebruiken in alle zoete recepten met een beslag ter vervanging van boter/margarine. De verhouding is: 100 g boter/margarine = 90 ml Reddy Premium olie.