Maaltijd loempia’s met gehakt en rijst met een chili-dipsaus

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g gehakt
  • 200 g basmati rijst
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 groene paprika
  • 1 bos lente ui
  • 150 g taugé
  • 2 el vissaus
  • 3 + 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 12 loempiavellen
  • 1 ei (eiwit)
  • 1 bosje koriander
  • 1 chilipeper
  • 20 g gember
  • 20 g sesampitjes
  • 2 el honing
  • 1 limoen
  • Reddy Bakken & Braden
  • Reddy Premium olie
  • Reddy Milde Geuren/Excellence frituurolie

Extra nodig:
Frituur

Bereiding

Loempia’s:

  • Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook.
  • Kook de rijst gaar in circa 10 tot 15 minuten. Giet de rijst af en laat goed uitlekken en afkoelen.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje Reddy Bakken & Braden. Rul het gehakt samen met de knoflook en ui voor circa vijf minuten tot het bruin van kleur is en goed los laat van de bodem. Het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Voeg de komijn en een snufje peper en zout toe.
  • Doe het gehakt in een grote kom samen met de rijst. Meng alles goed door elkaar.
  • Snijd de paprika en lente ui in dunne reepjes en ringen. Meng door het gehaktmengsel.
  • Voeg de vissaus, sojasaus, sesamolie en taugé toe.
  • Leg de loempiavellen uit op het aanrecht in de vorm van een ruit. Leg een beetje vulling in het midden van de loempiavellen. Vouw de onderste punt over de vulling. Klap de linker en rechterpunt naar binnen. Rol de loempia nu door tot het einde. Smeer de bovenste punt in met wat eiwit zodat hij goed dichtplakt.
  • Verwarm de frituur voor op 175 graden. Bak de loempia’s voor circa vijf minuten tot ze krokant zijn en licht bruin gekleurd.

Chili-dipsaus:

  • Snijd de chilipepers in dunne ringen, verwijder eventueel de pitjes voor een minder pittig effect.
  • Rasp de gember in een fijne rasp.
  • Hak wat koriander fijn.
  • Rasp de schil van een limoen en pers het sap van de limoen.

Meng alle ingrediënten door elkaar. Voeg sesampitjes toe, de honing, sojasaus en een scheutje Reddy Premium olie. Laat de saus even trekken.

Serveren:

Serveer de loempia’s op een servet zodat de loempia’s een beetje kunnen uitlekken. Serveer de dipsaus in een bakje.

Reddy Tip:

Reddy Premium olie neemt goed verschillende smaken op van ingrediënten. Laat de dipsaus daarom even trekken. Dan wordt hij extra sterk en extra lekker!