Oergroente-frietjes van Hollandse bodem met gerookte paprika mayonaise

Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • 4 eieren
  • 1 el mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 citroen
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el honing
  • 400 ml Reddy Premium olie
  • 1/2 bosje peterselie
  • 2 oerwortels (verschillende kleuren) (gewone winterpeen ook mogelijk)
  • 2 pastinaak
  • 1/2 knolselderij
  • 1 zoete aardappel
  • 2 grote kruimige aardappels
  • 1 fles Reddy Milde Geuren Frituurolie

Extra nodig:
Frituur, stoommandje

Bereiding

Mayonaise:

  • Scheid de eieren en doe de eidooiers in een grote kom.
  • Voeg een eetlepel mosterd, de azijn, citroensap, paprikapoeder en honing toe.
  • Klop met een garde of mixer alles door elkaar en voeg scheutje voor scheutje de Reddy Premium olie toe. Tot de massa een mayonaisedikte heeft gekregen.
  • Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.
  • Hak wat peterselie fijn. Meng deze door de mayonaise.

Oergroente-frietjes:

  • Schil de verschillende soorten wortel, pastinaak, zoete aardappel, aardappel en knolselderij.
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Gebruik een stoommandje. Of gebruik eventueel een stoomoven.
  • Snijd alle groente in lange dikke frieten. Spoel de groente af met koud water.
  • Leg ze verspreid in het stoommandje. Zorg dat de groente niet op elkaar liggen, doe het eventueel in een aantal keer. Stoom de groente voor circa zeven minuten, tot ze beetgaar zijn. Laat ze daarna afkoelen.
  • Verwarm de frituur voor op 170 graden met Reddy Milde Geuren Frituurolie.
  • Bak de verschillende groente in de frituur voor circa vijf minuten, tot ze krokant en goudbruin zijn.
  • Laat de groente goed uitlekken op keukenpapier. besprenkel ze met zout en paprikapoeder.

Serveren:

Serveer de frietjes in een puntzak of op een bord. Doe er een lekkere klodder mayonaise bij.

Reddy Tip:

Gebruik altijd verse frituurolie. Zo worden je frietjes het aller knapperigst en meest gezond. Reddy Milde Geuren Frituurolie is plantaardig en zorgt ervoor dat er minder baklucht blijft hangen na het frituren. Een gezonde frituur-optie!