Venkelsoep met amandelen

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 venkelknollen
  • 2 el Reddy Premium olie
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 tl venkelzaad
  • 50 g amandelmeel
  • 750 ml kippenbouillon
  • Sap van halve citroen
Gefrituurde amandelen:
  • 100 g amandelen
  • 300 ml Reddy Premium

Extra nodig:
Keukenpapier, staafmixer

Bereiding

  • Maak de venkel schoon en snijd in stukjes. Houd wat groen apart. Snijd de ui fijn en pers de knoflook met een knoflookpers.
  • Verhit 1 el Reddy Premium olie in de pan en bak de venkel, ui, knoflook en 1 tl venkelzaad op laag vuur in ±15 min. glazig.
  • Verhit intussen de olie voor de amandelen in een kleine pan op hoog vuur. Voeg de amandelen voorzichtig toe na 2 à 3 min. Ze moeten ruim onderstaan. Bak de amandelen in 3-5 min. lichtbruin. Neem uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak de helft grof.
  • Voeg de bouillon en het amandelmeel toe aan het venkelmengsel. Breng aan de kook en laat ±5 min. koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout, versgemalen peper en citroensap.

Serveren:

Verdeel de soep over 4 borden en garneer met het venkelgroen, de venkelzaadjes en de amandelen. Druppel voorzichtig wat extra Reddy olie erover en serveer direct.