Bereiding
- Maak de venkel schoon en snijd in stukjes. Houd wat groen apart. Snijd de ui fijn en pers de knoflook met een knoflookpers.
- Verhit 1 el Reddy Premium olie in de pan en bak de venkel, ui, knoflook en 1 tl venkelzaad op laag vuur in ±15 min. glazig.
- Verhit intussen de olie voor de amandelen in een kleine pan op hoog vuur. Voeg de amandelen voorzichtig toe na 2 à 3 min. Ze moeten ruim onderstaan. Bak de amandelen in 3-5 min. lichtbruin. Neem uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak de helft grof.
- Voeg de bouillon en het amandelmeel toe aan het venkelmengsel. Breng aan de kook en laat ±5 min. koken.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout, versgemalen peper en citroensap.
Serveren:
Verdeel de soep over 4 borden en garneer met het venkelgroen, de venkelzaadjes en de amandelen. Druppel voorzichtig wat extra Reddy olie erover en serveer direct.